Dansclub Sjansee gaat NK G-dansen organiseren

Op 7 juni jl. vond in de grote zaal van Tripodia het jaarlijkse diplomabal van Dansclub Sjansee plaats. Het diplomabal geldt als afsluiting van het dansseizoen 2018-2019.

De deelnemers van de dansclub zijn mensen met een verstandelijke beperking. Met vrijwilligers als begeleiders/danspartner worden ballroomdansen en Latijns-Amerikaanse dansen uitgevoerd.

Kampioenschap G-Dansen

De Dansbond heeft Sjansee gevraagd volgend jaar het 14e NK G-Dansen in Katwijk voor haar rekening te nemen. Marco: “Natuurlijk is het eervol om te worden gevraagd dit te organiseren. Dat wordt een hele klus. We verwachten (naast veel publieke belangstelling) 350 deelnemers en 150 begeleiders die allemaal zijn/haar beste beentje zullen voorzetten.”

Tijdens de wekelijkse trainingsavond werd vrijdag 24 mei door wethouder van Zorg en ondersteuning, mevrouw Corien van Starkenburg, bekend gemaakt dat het Nederlands Kampioenschap G-Dansen volgend jaar op 9 mei 2020 in Katwijk zal worden gehouden. Dit tot grote verrassing en vreugde van de deelnemers en de vrijwilligers.

Over Sjansee

Dansgroep Sjansee bestaat inmiddels 35 jaar en bestaat uit ca. 40 deelnemers en 20-25 vrijwilligers. Elke vrijdagavond wordt er in het seizoen (van sept t/m juni) in de kleine zaal van Tripodia getraind onder leiding van Marco van Rijn en Karin van Maren. Dineke Zwaan fungeert als secretaris. De deelnemers zijn verdeeld in 5 groepen, afhankelijk van het (dans)niveau. Maar voor Marco zijn de deelnemers van groep 1 even gelijk als de deelnemers in groep 5.

Op zo’n trainingsavond gaat het er heel gezellig aan toe. De sfeer is dan ook opperbest. Alle stijldansen komen tussen 19.30 uur tot 21.45 uur aan bod. Marco: “Het diplomabal is elk jaar weer een hoogtepunt en is het dan dik feest. Sommige deelnemers komen in smoking en galajurk, anderen in een spijkerbroek. De rode loper gaat uit en elke deelnemer ontvangt na afloop een diploma met cijfers. Promoveren is er normaal gesproken niet bij. Men doet het voornamelijk voor het plezier. Ook bij de vrijwilligers straalt het enthousiasme er van af. Tripodia wordt voor de gelegenheid mooi versierd en zit die avond vol met familie en vrienden.”